Fra elektriker til offshore: En reise mot nye utfordringer

Andreas har jobbet som elektriker i mange år og trives svært godt i faget. Ønsket om å jobbe i rotasjon og muligheten til å komme seg offshore førte ham til Caera for 6 år siden.

Navn: Andreas Engravslia
Stilling: Elektriker

Alder: 30

Andreas stortrives når han er på jobb ute på det store blå. 

Fra elektriker på land til offshore – En reise mot nye utfordringer

Andreas har jobbet som elektriker i mange år og trives svært godt i faget. Ønsket om å jobbe i rotasjon og muligheten til å komme seg offshore førte ham til Caera for 6 år siden.

Overgangen til offshore

Overgangen fra land til offshore har vært positiv, og han påpeker at det er mange likhetstrekk mellom de to arbeidsmiljøene.

– Dersom du sammenligner onshore og offshpre arbeid er det først og fremst kravene til sikkerhet og HMS som er strengere. Når du jobber i rotasjon, får du tid til å gjøre jobben ordentlig. Sikkerheten er høy, og du kan fokusere på at arbeidet blir utført skikkelig, sier han.

Andreas har også jobbet på onshore prosjekter. Det han opplever her er at det er mer sosialt på land. Det er lettere å finne på noe med kollegaene etter arbeidstid, sier han. Det er på land han har fått de beste bekjentskapene i jobbsammenheng som er takket være det sosiale samholdet.

Fra prosjekt til prosjekt

En av de store fordelene med å jobbe i bemanningsbransjen er muligheten til å oppleve nye steder og arbeidsmiljøer.

– Det er greit å bytte arbeidsplasser og treffe nye mennesker. Man blir god til å tilpasse seg nye oppgaver og rutiner, sier Andreas.

En utfordring er at rotasjonene ikke alltid er faste når man går fra prosjekt til prosjekt.

– Det kan være litt vanskelig å beregne fri hjemme, men så lenge årsverket blir fulgt opp av koordinatoren, og jeg selv også følger med, går det veldig fint i det store og hele, forklarer han.

Tillitsvervet

Som tillitsvalgt i Caera ser Andreas på rollen sin som en slags «vaktmesterstilling» – han tar tak i saker etter hvert som de dukker opp.

– Jeg har vært tillitsvalgt i ca. 1,5 år nå. Det kan være utfordrende, siden folk jobber spredt, men jeg opplever at kommunikasjonen med HR er veldig god. Når vanskelige saker dukker opp, jobber vi sammen for å finne løsninger, sier han.

Han legger til at om det oppstår større uenigheter, har de også støtte fra forbundet.

God oppfølging fra koordinator

Andreas har bare gode ord å si om sin koordinator, Anne Lill!

– Hun er veldig flink, følger opp godt og er hyggelig å prate med. Det gjør hverdagen mye enklere, sier han.

Fritiden – gårdsdrift og familieliv

Når han ikke er på jobb, tilbringer Andreas tiden på sin lille gård i Telemark sammen med kone og datter.

– Jeg har ingen dyr, men det er alltid noe å ta tak i. Jeg liker også å skru på biler, sier han. Når datteren min er hjemme, klarer hun stort sett å holde meg opptatt, sier han med et smil.

Planlegging før avreise

Før en ny arbeidsperiode starter, er det mye som skal på plass.

– Jeg pakker bagen, planlegger reisen og prøver å finne den billigste måten å reise på. Det er greit å planlegge godt, så jeg slipper å ta med mer enn jeg trenger, sier han.

Anbefaler Caera til andre

På spørsmål om hva han vil si til andre som vurderer Caera som arbeidsgiver, er svaret positivt.

– Bemanningsbransjen er inngangsbilletten til utvikling innen olje og gass. Caera er et selskap hvor du både kan få en fot innenfor bransjen og utvikle deg videre. Jeg opplever generelt at personellet trives godt hos oss, avslutter han.

Vi takker Andreas for praten og for den viktige jobben han gjør som tillitsvalgt i Caera!